top of page
BODRUM CAZ FESTİVALİ◢ 1 Bilet 2 Etkinlik | Leyla Diana & Nazlı Toprak & Jazz Semai | Neşet Ruacan Trio feat. Yalçın Ateş
BODRUM CAZ FESTİVALİ◢ 1 Bilet 2 Etkinlik | Leyla Diana & Nazlı Toprak & Jazz Semai | Neşet Ruacan Trio feat. Yalçın Ateş

05 Haz Per

|

Dibeklihan

BODRUM CAZ FESTİVALİ◢ 1 Bilet 2 Etkinlik | Leyla Diana & Nazlı Toprak & Jazz Semai | Neşet Ruacan Trio feat. Yalçın Ateş

Zaman & Yer

05 Haz 2025 20:30

Dibeklihan, Yakaköy, Çilek Cd. 46/2, 48400 Bodrum/Muğla, Türkiye

Etkinlik Hakkında

Leyla Diana Gücük ve Nazlı Toprak ile Erol Pekcan Jazz Semai Konuk: Sebla Pekcan & Neşet Ruacan Trio feat. Yalçın Ateş | 9. Yaşam Boyu Caz Ödülleri


9. Uluslararası Bodrum Caz Festivali


5 Haziran 2025, Perşembe 20:30

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Leyla Diana Gücük ve Nazlı Toprak ile Erol Pekcan Jazz Semai Konuk: Sebla Pekcan


Türkiye’de caz müziğin yaygınlaşmasını sağlayan ve genç müzisyenlere destek ve ilham olan davulcu Erol Pekcan’ı, kızı Sebla Pekcan ile sanatçının hayatına dair kareler ve müzik eşliğinde anıyoruz. Mekân desteği sağlayan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’ne teşekkür ederiz.


‘Jazz Semai’, Erol Pekcan önderliğinde Tuna Ötenel’in özgün bir o kadar da ‘bizden’ dedirten kompozisyonlarından oluşan ve Kudret Öztoprak’ın bastaki incelikli dokunuşlarıyla 1978 yılında kaydedilen Türkiye'nin öncü caz albümü olarak tarihe izini bıraktı. Her geçen gün kıymetlenen ve kültleşen bu albüm ile değerli müzisyenlerimize sonsuz teşekkürler.


Bu proje, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile hazırlanmıştır


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


5 Haziran 2025, Perşembe 21:30

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Neşet Ruacan Trio feat. Yalçın Ateş | 9. Bodrum Caz Festivali Yaşam Boyu Caz Ödülleri


Neşet Ruacan g

Uğur Başar b

Okay Aynur d

Konuk Sanatçı: Yalçın Ateş sax


Festivalin geleneksel etkinliği haline gelen Neşet Ruacan Trio konserinden önce, değerli sanatçılarımız Yalçın Ateş ve Uğur Başar’a 9. Bodrum Caz Festivali Yaşam Boyu Caz Ödülleri takdim ediliyor. Caz Derneği Bodrum’a yerleşmiş 60 yaş üzerindeki caz sanatçılarına teşekkür etmek için her sene farklı sanatçılara bu ödülü sunuyor. Konserde caz standartlarının yanı sıra sanatçıların kendi bestelerine yer veriliyor. Mekân desteği sağlayan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’ne teşekkür ederiz.


Neşet Ruacan

1948 İstanbul doğumlu Neşet Ruacan, gitara 10 yaşında başladı. Klasik gitarın ardından 60'lı yaşlarında elektro gitara geçti. Caz gitara olan ilgisi kısa sürede kariyerini devraldı ve daha sonra İngiltere ve ABD'nin önde gelen okullarında caz teorisi okudu. Dünyanın dört bir yanından önemli sanatçılarla konserler verdi ve stüdyo gitaristi ve caz müzisyeni olarak yüzlerce kayıt yaptı. 1985 yılında TRT Big Band'e katıldı ve 1996'dan beri grubun baş şefliğini yaptığı kurumdan 2011 yılında emekli olarak müzik faaliyetlerini sürdürüyor.


Uğur Başar

1947 yılında Ankara’da doğan Uğur Başar, 18 yaşında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda profesyonel müzik hayatına başladı. Ağabeyi Selçuk Başar tarafından 1968 yılında kurulan İstanbul Gelişim Orkestrası’nda yer aldı. Türkiye’nin pop ve caz dünyasındaki çoğu müzisyenle birlikte çalıştı. Selçuk Başar ile 1980 yılında İstanbul Gelişim Stüdyosu’nu açarak birçok sanatçının albümlerinde besteci, aranjör ve icracı olarak katkıda bulundu.1969 -1970 sezonunda 23 kişilik büyük İstanbul Gelişim Orkestrası olarak Şan Tiyatrosu’nda sahne aldı ve 70’li yılların ortasında gruba solist olarak Zerrin Özer dahil oldu. 2004 yılında oluşturduğu 50 kişilik senfonik orkestrayla Parkorman’da görkemli bir 35’inci yıl konseri verdi. Halen İstanbul Gelişim Pop ve Jazz Combo orkestralarının yöneticiliği yapıyor.


Okay Aynur

Okay Aynur müzik hayatına 1982 yılında davul çalarak ve şarkı söyleyerek başladı. 1988 yılında katıldığı Kaygı grubu ile yaklaşık 15 yıl boyunca sahne ve stüdyo çalışmalarını sürdürdü. Jingle ve dizi müzikleri de yapmış olan Okay Aynur’ un, 2005 yılından bu yana farklı müzisyenler ile albüm çalışmalarında bulunmuştur.


Yalçın Ateş

1938 yılında İstanbul’da doğan Yalçın Ateş, Deniz Astsubay Mızıka Okulu’nda mezun oldu. 1955 yılında Durul Gence ve Erkan Gürsal tarafından Deniz Harp Okulu Orkestrası’nda yer aldı. Yalçın Ateş 1959 yılında Erkut Taçkın ve Durul Gence ile Somer Soyata Orkestrası’na girdi. 1961 yılında İbrahim Solmaz Orkestrası’na geçti ve 6 yıl Avrupa’da çalıştı. 1963 yılında Alpay Nazikioğlu’nun Alpay ve Arkadaşları topluluğunda yer aldı. Türkiye’ye 1967 yılında dönen Yalçın Ateş, bir süre Okan Dinçer ve Kontraslar orkestrasında yer aldıktan sonra 1968 yılında kendi orkestrasını kurdu. İsmet Sıral, Ahmet Muvaffak Falay, Ali Kayral, Erol Pekcan, Durul Gence, Faruk Akel, Alaaddin Dal, Tuna Ötenel, Aydemir Mete, Oğuz Durukan, Erkut Taçkın gibi değerli birçok müzisyen ile birçok çalışmış Yalçın Ateş ülkemizin en iyi alto saksofon sanatçılarından biri olarak biliniyor.


Bu proje, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile hazırlanmıştır.

Etkinlik Türü Caz Festivali


cazdernegi.org/festivals/bodrumcazfestivali


Festival kapsamındaki tüm etkinlikleri görmek için tıklayın


 

BİLET



Etkinliği Paylaş

💡Bu etkinliği düzenleyen EventBodrum değildir. EventBodrum etkinlik düzenlemez, sadece etkinlik duyuruları yapar.
💡Katılım bildirmek etkinliğe kayıt olmak anlamına gelmez. Etkinliğe katılım için bilet veya rezervasyon gerekebilir. Etkinlik sayfasında yer alan link üzerinden orijinal etkinlik duyurusuna ulaşarak kontrol etmenizi öneririz.
💡Etkinlikle ilgili zaman ve yer değişiklikleri veya etkinlik iptali EventBodrum'a yansımayabilir. Etkinlik sahibinin sosyal medya hesabından veya bilet satış platformundan takip etmenizi öneririz.

bottom of page